Hírek Kiemelt hírek Szentes

Zsoldos díjasok lettek: Kristó Sándorné és Halász Szabó Pál

A HSZC Zsoldos Ferenc Technikumban már évek óta hagyomány, hogy a tanév lezárását követően az iskola dolgozói egy baráti vacsorán találkoznak, hogy kötetlenebb körülmények között is megbeszéljék a mögöttük hagyott tanév történéseit. Ezt az alkalmat használják fel arra is, hogy ilyen közegben is értékeljék az elvégzett munkát, elbúcsúztassák a nyugdíjba menő dolgozóikat. Az idén ezt június 25-én tartották meg az intézmény ’B’ épületének udvarán.
Az iskola 40 éves jubileumán, 2010-ben alapította a tantestület a Zsoldos-díjat, melyet az iskola olyan kiváló pedagógusai kaphatnak, akik legalább 20 évet tanítottak a Zsoldosban és sokat tettek a szakképzés színvonalának emeléséért. Ezúttal ketten kapták meg:
Kristó Sándorné és
Halász Szabó Pál
Kristó Sándorné (német nyelvtanár) 2008 óta tanít a középiskolában, a tanulók és a kollégák körében nagy szeretetnek örvend. Egy kicsit szigorú volt, de igyekezett minél többet átadni tudásából a diákoknak. (A tantestület mindig részesült a tanárnő által készített kedvenc süteményekből is.)
Halász Szabó Pál (villanyszerelő oktató) egykor ebben az iskolában szerezte meg a szakmunkásbizonyítványát, és azt követően (megszerezve a szükséges képesítéseket) itt tanított, tehát 50 éven (!) keresztül dolgozott a „Zsoldos”ban, illetve elődjében a 603. sz. Szakmunkásképző Intézetben. Sok-sok diákját juttatta el a szakmai versenyek megyei, országos döntőjébe.
Az elismeréseket Pintér Etelka igazgatónő nyújtotta át.
Egyébként a tantestületnek jelenleg 58 tagja van, közülük most öten mentek nyugdíjba: két takarítónő, egy portás és két tanár. Valamennyitől ajándékokkal és kedves szavakkal búcsúztak el kollégáik.
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?