Kiemelt hírek Szentes

Életét a köz szolgálatának szentelte

Az Együtt Szentesért Egyesület és a Szentes Városi Könyvtár május 22-én az Arcképek Szentesről című sorozat keretében Csányiné dr. Bakró-Nagy Veronika a Szentes Városi Tanács, majd a Polgármesteri Hivatal volt munkatársa, aljegyzője „mutatkozott be”.

Szobota Imréné, az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, külön örömét fejezte ki, hogy az egykori munkatársak is eljöttek a rendezvényre.

A program nagyobb részében Bakró-Nagy Veronika az életútjáról beszélt – fényképek, dokumentumok felvillantásával (ebben Tímár Ferenc segített). Csongrádon a Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskolában érettségizett (1972-ben), majd Szegeden a József Attila Tudományegyetem Állam- és Jog-tudományi Karán jogi doktori oklevelet szerzett. A jogi szakvizsgát 1994-ben tette le.
A Szentes Városi Tanácsnál kezdett dolgozni (1977-ben). Végigjárta a ranglétrát, a közigazgatási munka sok területén tevékenykedett, ami hasznosnak bizonyult – hallottuk. Először a Pénzügyi-, a Terv és Munkaügyi-, majd az Igazgatási- illetve a Műszaki Osztály ügyintézőjeként szolgálta a „közt”, 1989-ben kinevezték a Termelés- és Ellátás-felügyeleti Osztály vezetőjévé.

1992-től a Csongrád Megyei Munkaügyi Központ Szentesi Kirendeltségének elemzője volt, majd 1995-ben a szentesi hivatalhoz visszakerülve a Közigazgatási Osztály vezetője lett, és kinevezték a város aljegyzőjévé.

Munkaköri feladatain túl számos hagyománnyá vált kezdeményezése volt, mint a „Karácsonyi Vásár”, a „Közbiztonsági Nap”, vagy a „Nagymamák Tavasza”.

Nyugdíjba vonulása alkalmából (2017-ben) megkapta a Csongrád Megye Közigazgatásáért Díjat, Szentes Város Képviselő-testülete pedig példamutató közszolgálati tevékenysége és emberközpontúsága elismeréseképpen a Dr. Csergő Károly Emlékéért Díjat adományozta számára.

A közvetlen hangulatú program baráti beszélgetéssel zárult.

Vélemény, hozzászólás?