Kiemelt hírek Szentes

„Szakmakóstoló Hét” a Barthában

Szentesen, az Alföldi Agrárképzési Centrum Bartha János Kertészeti Technikum és Szakképző Iskolában „Szakmakóstoló” pályaorientációs programot rendeztek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen.

A „Szakmakóstoló Hét” keretében augusztus 3-7. között 20 általános iskolai tanuló került közelebbi kapcsolatba az agrárszakmákkal, ismerkedett a kertészeti technikum által nyújtott képzési lehetőségekkel.

A program szakmai megvalósítója, Kádár Judit tanárnő elmondta, hogy már az elmúlt nyáron is próbálkoztak hasonlóval, de akkor csak egy nap állt rendelkezésükre. Az idén viszont változatos, korszerű szakmai ismereteket tudtak nyújtani, hiszen bővültek a lehetőségeik. A videóból a programról részletesebben is tájékozódhatnak:

Szabó Zoltán, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád-Csanád Megyei Igazgatóságának képzési referense is segítette a program megvalósítását. Vele beszélgetve megtudtuk, hogy a kamara ezzel a kezdeményezéssel is népszerűsíti a mezőgazdasági szakmákat, elsősorban az 5-7. osztályos tanulók körében.

A szakmakóstoló hét az agrár-szakképesítések élményalapú megismerését helyezi előtérbe, a tanulók kipróbálhatják a az egyes munkafolyamatokat. Így olyan átfogó ismereteket, tapasztalati tudást és élményeket kapnak, amelyek motiválhatják őket a pályaválasztásban.

Az egy hetes program megvalósulását a Bartha János Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola több pedagógusai segítette, továbbá az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból támogatta.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4206359419435183

Vélemény, hozzászólás?