Kiemelt hírek Szentes

Jelesre vizsgázott a rendőrkapitányság

Szentes Város Képviselő-testülete március 28-án tartotta meg idei harmadik soros ülését a Városháza dísztermében.  Az ülésen – dr. Demeter Attila alpolgármester elnökletével – szóbeli  tájékoztatást hallgattak meg az elmúlt időszak fontosabb helyi történéseiről, interpellációkról tárgyaltak, és 17 előterjesztést vitattak meg.

 

Elsőként döntöttek a Szentesi Sportközpont vezető megbízásáról. A kiírt pályázatra egy jelentkezés történt, az eddigi vezető nyújtotta azt be. Mivel két hónappal ezelőtt már a képviselők megvitatták és elfogadták az intézmény 5 éves munkájáról szóló beszámolót, most, a személyi kérdésnél nem volt kérdés, vélemény.

A képviselő-testület 2024. március 31-ig szólóan (továbbra is) Rakk Lászlót bízta meg a Sportközpont vezetésével.

A régi-új vezető a jövőre vonatkozóan három alapvető feladatot jelölt meg:

– hatékonyság növelése

– a szolgáltató jelleg kiszélesítése

– bevételek növelése

Rakk László szeretne egy új sport-fejlesztési koncepciót kidolgozni, a fenntartóval, a működtetőkkel és a használókkal együtt alkotva meg.

 

Másodikként a Szentesi Rendőrkapitányság, a város 2018. évi közbiztonság helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedéseiről szóló beszámolóját tárgyalták meg a képviselők, melyen rész vett dr. Rádi Norbert r. ezredes, a Csongrád megyei Rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese.

A helyi kapitányság vezetője Balogh Sz. Imre r. ezredes kiegészítésében azt hangsúlyozta, hogy az előző évei mutatóik alapján kivételesen jónak ítélte meg a szakma a tevékenységüket. Kiemelte a 84%-os felderítési arányukat, és azt, hogy a kapitányság (igen nagy) működési területén 13%-al nőtt a közterületen eltöltött órák száma. Gondként, feladatként jelölte meg, hogy a közlekedésbiztonság területén nem sikerült előre lépni.

Több képviselő is – iskolai példát hozva – ötösre minősítette a Szentesi Rendőrkapitányság elmúlt évi munkáját.

A képviselők egyhangúan – köszönetük hangsúlyozása kíséretében – fogadták el a beszámolót.

Képgaléria:

Rakk László
Balogh Sz. Imre r. ezredes
Rádi Norbert r. ezredes
Krám István, a Katasztrófavédelem szentesi kirendeltség vezetője
navigate_before
navigate_next

 

 

Vélemény, hozzászólás?