Kiemelt hírek Szentes

A jövőjüket programozták a diákok a Pollák-ban

HSZC Pollák Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában október 10-én tartotta meg a CodeWeek 2018. című rendezvényt. Az EU Code Week az Európai Bizottság szemléletformáló kampánya, amelyre idén 2018. október 6-21. között kerül sor, és arra irányul, hogy közelebb hozza a programozást az emberekhez. A szentesi szakgimnázium a „Programozd a Jövőd!” projekt révén kapcsolódott a kampányhoz, amelynek keretében motivációs előadásokat szervezett diákok számára.

Az érdeklődő 6-7-8. osztályos diákok először Dr. Varga László a Szegedi Tudományegyetem adjunktusának „Mesterséges intelligencia programozása 2D játékban” című előadásait hallgathatták meg.

A másik előadáson Lékó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem PhD hallgatójának „Mire gondol a számítógép? Kitalálós játék kódolása” című bemutatóján merülhettek el a programozás világában.

Ezután a szentesi térségből érkezett közel 100 általános iskolás tanuló a középfokú intézmény tanárai és diákjai segítségével kódoltak egyszerű játékprogramokat, majd megírták saját képernyővédő programjukat a számítástechnikai termekben.

Képek:

navigate_before
navigate_next

Többek között erről is kaphat további részletesebb tájékoztatást a „Pollák” október 17-én 15 órakor kezdődő Nyílt Napján.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?