Kék hírek Kiemelt hírek Szentes

A közelgő ünnepek veszélyei III.

Közelegnek az év végi ünnepek. Ilyenkor több olyan tényező is hat az emberekre, melyekre a biztonságos ünneplés érdekében célszerű felkészülni. A karácsonyi be-vásárlások idején fáradtabbak, figyelmetlenebbek lehetünk, kedvezve ezzel a tol-vajoknak. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az alábbi prevenciós tanácsokkal hívja fel a figyelmet az év végi ünnepekkel kapcsolatos veszélyekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire. (A harmadik, befejező rész)
Az adventi és karácsonyi időszakban gyakoriak a gyertyák, mécsesek által okozott tűzesetek, amelyek megelőzésére idén is kiemelt figyelmet kell fordítani.
Az adventi koszorúkat mindig fémtálcán kell tárolni, a könnyen éghető anyagoktól (fa, papír, mű-anyag) távol. Fontos, hogy a meggyújtott gyertyákat soha ne hagyjuk őrizetlenül, hiszen a gyertyalángból pár perc alatt lakástűz alakulhat ki. A fák díszítésnél bevizsgált égősort használjunk, hiszen néhány száz forint spórolás többmilliós kárt okozhat.
A fűtési szezon közepén a tüzelő- és fűtőberendezésekre is nagy hangsúlyt kell fektetni. A berendezéseket még a fűtési szezon kezdete előtt érdemes ellenőriztetni, meghibásodás esetén pedig csakis szakemberrel javíttassunk.
Ahol indokolt, ott szereljünk fel füst- vagy szén-monoxid érzékelőt a család biztonságáért. A felszerelt jelzőkészülék jelzésére mindig figyelni kell! Ha sípol, akkor baj van. A hangjelzést követően mindenkinek el kell hagynia a helyiséget. Amennyiben lehetséges, ki kell nyitni az ablakot, és értesíteni kell a katasztrófavédelmet a 112-es telefonszámon.
A képen a következők lehetnek: szöveg
0
elért ember
0
aktivitás
Bejegyzés kiemelése
Tetszik

Hozzászólás
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?