Kiemelt hírek Szentes

Sikeres szentesi vegyÉsz-tanár és az ő növendékei

Idén is (május 19-én) megrendezte Lila VegyÉSZ Bajnokság elnevezésű kémiaversenyét  ’A Lila Iskola Tanulóiért Alapítvány’. A mára országos méreteket öltött program helyszíne ezúttal is az 5. Számú általános iskola és sportiskola volt.

A magyarországi általános iskolák 7. osztályos, illetve 8. osztályos tanulói, valamint a gimnáziumok ennek megfelelő évfolyamainak tanulói vettek részt az immár 10 éve tartó verseny idei megméretésén.

A vetélkedés három fordulóból áll, és minden fordulójában a versenyzőknek egy-egy teljesen azonos felépítésű feladatlapot kell megoldaniuk. A feladatlap négy részes: keresztrejtvény, tesztkísérlettel kapcsolatos feladat és kémiai számítás. A döntőben a feladatsor megoldására 45 perc állt a versenyzők rendelkezésére. Használhattak periódusos rendszert és zsebszámológépet.

Ezúttal is sikerrel szerepelt a Szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola, hiszen Rácz Huba 8. osztályos tanuló az első helyen végzett.

A verseny jubileuma alkalmából a felkészítő tanárok munkáját is elismerték. Horváth József, a református iskola tanára az elmúlt tíz év legeredményesebb felkészítő tanára díjat kapott. Azt ő munkájának köszönhetően az elmúlt évtizedben 9 első, 3 második és 4 harmadik helyezést értek el tanítványai e verseny országos döntőjében.

 

Gratulálunk a tanár úrnak és tanítványainak!

(Fotó: Szabó Eszter)

Vélemény, hozzászólás?